Γιατι προτιμαμε το ψαρονεφρι;
Είναι κόκκινο κρέας, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας με μεγάλη ποσότητα σιδήρου υψηλής βιοδιαθεσιμότητας.
Αν και χοιρινό κρέας που κατατάσσεται στην κατηγορία μέτρια λιπαρό, το χοιρινό φιλέτο
μας δίνει μόλις 3,2 γρ.λίπους/100γρ.
Με θερμιδικη αξία 105 kcal και 20γρ. Πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας /100γρ.
Πλούσιο σε σελήνιο και μαγνήσιο μας προσφέρει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.
Αποτελεί ιδανική επιλογή για εκείνους, που προσέχουν την ποιότητα της τροφής τους, αλλά έχουν βαρεθεί τις απαχες επιλογές όπως το κοτόπουλο η το ψάρι.
Είναι πολύ γρήγορο και απλό στο μαγείρεμα.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση,το έσβησα στο αντικολλητικό τηγανι με λευκό κρασί και πρόσθεσα φρεσκα ελληνικά μανιτάρια.
Συνοδεύουμε με καστανό ρύζι για ένα γεύμα με χαμηλό γλυκαιμικο δείκτη.
Καλή μας όρεξη
#eatbetterfeelbetter#fullmeal#redmeat#highproteinmeals#dietfoodideas#dietingtips#dietitiansofinstagram#healthylifestyle
#healthy#lowglycemicindex#eathealthyfood#tastyfood#betterchoises#cooking